Interne Revalidatie

Voor de interne revalidatie van uw sportpaard hebben wij een samenwerking met Wendy Maertens van Athletic Horse. Zij doet de begeleiding van uw revaliderende sportpaard en onderhoudt de contacten met de betrokken dierenartsen, fysiotherapeuten, hoefsmeden, trainers en andere professionals. Een goede multi-disciplinaire aanpak en samenwerking tussen alle partijen is onontbeerlijk als u voor maximaal resultaat van de revalidatie van uw dierbare paard gaat. Wendy leidt dit allemaal in goede banen en houdt het overzicht. 

Uw paard kan ondergebracht worden in onze stallen. Bij ons is uw paard in vertrouwde en professionele handen en er wordt veel aandacht besteed aan paardenwelzijn. Er zijn veel aanpassingen mogelijk om aan de specifieke behoeftes van uw paard te voldoen. De stal beschikt over uitstekende en goed onderhouden rijbodems, veilige paddocks en weilandjes. Tevens is er een watermolen, een stapmolen, veilige indoor paddocks en een indoor longeerbaan. Er is een brede, lange stalgang voor gecontroleerd stappen aan de hand.
Voor de ruiter zelf is er een goed uitgeruste sportschool, inclusief flexchair-ruimte en gediplomeerde begeleiding.

 

Wie is Wendy Maertens? 

Wendy foto

Gediplomeerd ORUN instructrice 3e fase niveau 4 en Lichte Tour amazone.

Vanuit mijn bedrijf Athletic Horse zijn mijn werkzaamheden het geven van instructie, het trainen en revalideren van paarden. Athletic Horse is een zeer betrokken bedrijf, het heeft daarom maar een beperkt aantal paarden tegelijk in training en revalidatie, zodat we, in samenwerking met Sportstal Het Podium, de paarden allemaal de tijd en zorg kunnen geven die ze nodig hebben om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren en/of revalideren.

Ik volgde de instructeursopleiding richting dressuur van de KNHS (2004-2007), waarbij ik in 2007 mijn diploma’s tot en met de 3de fase ORUN niveau 4 behaalde. Ik begeleid ruiters op verschillende niveaus. Niet alleen op rij technisch gebied maar ook in de wedstrijdvoorbereiding en op mentaal vlak. De fitheid en houding van de ruiter is een belangrijk onderdeel waar ik aandacht aan besteed, hiervoor heeft Sportstal Het Podium een mooi concept waar ik en mijn leerlingen dankbaar gebruik van maken. Ik heb verschillende paarden op Z en lichte tour niveau uitgebracht in de dressuursport.

De basis van mijn werkervaring heb ik opgedaan bij Academy Bartels waar ik een aantal jaar heb gewerkt en getraind.

Ik heb daar veel verschillende paarden mogen trainen en werd persoonlijk begeleid door Tineke en Imke Bartels en Daniëlle Koenders.

In deze periode leerde ik veel over de psychologie van het paard, de bewuste manier van trainen en de communicatie gezien vanuit het paard. Mijn ervaring is dat dit veel toegevoegde waarde heeft voor zowel de revalidatie als de sporttraining van het paard.

Voor de revalidatie neem ik zowel het rij technische gedeelte van de revalidatietraining als de instructie op me, ook bij de verzorging van het paard ben ik nauw betrokken, dit gaat in goede samenwerking met Sportstal Het Podium.

logo wendy

www.athletichorse.nl 

Uw paard is u dierbaar. Als uw paard geblesseerd raakt en in een revalidatietraject terecht komt, wilt u er alles aan doen om het herstel zo goed mogelijk te laten verlopen. Dit lukt niet altijd zonder hulp. Wij bieden een professionele samenwerking tussen u als eigenaar, ons team en uw behandelend/verwijzende dierenarts.

DE WERKWIJZE

Er vindt een intakegesprek plaats, waarna uw paard in overleg en met uw goedkeuring, uitgebreid klinisch wordt onderzocht. De bevindingen van dit onderzoek worden gecombineerd met de onderzoeksbevindingen van uw behandelend/verwijzende dierenarts. In overleg wordt een revalidatie- en behandelplan opgesteld waarbij u als eigenaar nauw wordt betrokken. Het klinisch beeld wordt regelmatig geëvalueerd en indien nodig wordt het revalidatieplan, wederom in overleg met uw behandelend dierenarts, aangepast. Het revalidatietraject kan - afhankelijk van de situatie van u en uw paard - op verschillende manieren worden uitgevoerd, dit zal uiteraard besproken worden tijdens het intakegesprek.

DE NAZORG

Een revalidatietraject beslaat in veel gevallen meerdere maanden. De opbouw naar een status waarin het paard weer volledig belastbaar is op het oude niveau, brengt door de toename van de belasting risico met zich mee. Om diverse risicofactoren optimaal te managen bieden wij de mogelijkheid tot een periodieke klinische evaluatie, behandeling en trainingstechnische begeleiding over een lange termijn, met een individueel bepaalde/geadviseerde interval. Hierdoor is het mogelijk de opbouw en trainingsbelasting tijdig aan te passen aan de capaciteiten en belastbaarheid van het paardenlichaam om zo een herhaling van de blessure of het ontstaan van een nieuwe blessure te voorkomen. Om deze belastbaarheid goed in te schatten, kunt u er voor kiezen uw paard volledig klinisch te laten onderzoek, in combinatie met een training. Er volgt een evaluatie van de bevindingen en eventueel een behandeling, om zo uw paard (sport)fit te houden. Dit wordt indien nodig teruggekoppeld naar uw eigen dierenarts en/of uw instructeur/instructrice.

Voor meer informatie of een afspraak, ga naar www.athletichorse.nl